הפרוייקטים הייחודיים בענף הבנייה: כביש 16

הפרוייקטים הייחודיים בענף הבנייה: כביש 16

אז אחרי שסקרנו את התפקידים הבולטים בענף ושוחחנו עם הא.נשים שמאחורי התפקידים, בשבועות הקרובים אנחנו עומדים לכוון זרקור על פרויקטי הבינוי והתשתיות המעניינים והמיוחדים בישראל!  

 

🏗️ רוצים להשתתף ולספר לנו על הפרויקט הסופר מעניין שלכם בענף הבנייה ? מוזמנים לשלוח פנייה למייל שלנו –  hr@rebase.co.il  בצירוף הכותרת "פרויקטי הבינוי הגדולים והמעניינים בישראל" 🏗️

 

🛣️פרויקט כביש 16- תשתית לאומית 🛣️


בימים אלו נמצא בשלבי הקמה מתקדמים פרויקט כביש 16 (או בשמו הרשמי "דרך אריאל שרון"); זהו פרויקט מורכב וייחודי של משרד התחבורה ונתיבי ישראל שנבנה בשיטת PPP (שילוב של מגזר פרטי וציבורי) ולא נגזים אם נאמר שמדובר באחד הפרויקטים המורכבים ברמת התכנון והביצוע שנבנו אי פעם בישראל.


בין היתר עבודות הביצוע כוללות סלילת כביש וחציבתו בתוואי נוף הררי, עבודות מנהור וקידוחים (שכמותם לא נראו בישראל!!)


הפרויקט מבוצע על ידי שותפות של חברת שפיר הנדסה וחברת פיצרוטי האיטלקית (ידועים בעבודות בנייה מהסוג הזה). 👷🏼‍♀️👷🏽‍♂️

 



ומההתחלה, על שום מה? 🧄


מילת המפתח: נגישות 🚚🚛🚲🏍️.


ירושלים מדורגת במקום הראשון ברשימת הערים המאוכלסות בישראל, ובדומה לערים גדולות ומאוכלסות אחרות בישראל (ובעולם) סובלת מבעיה מתגברת של פקקים ועומסי תנועה כבדים מאד. כיום הכביש העיקרי שמוביל לירושלים הוא כביש 1 מה שבפועל גורם לעומסים וחסימות רבים לאורך רוב שעות היום.


כביש 16 עתיד לשמש ככניסה נוספת ומרכזית לעיר, לחבר את כביש 1 לשכונות המערביות והדרומיות של העיר ובכך להקל בסופו של דבר את עומסי התנועה בכניסה ובתוך העיר.

 




בואו נדבר במספרים 💵 💵


הכביש שמוקם עתיד להיות באורך של כ-5 ק"מ, כאשר רובו המוחלט יעבור בתוך מנהרות.


בהרחבה- יכיל 2 מסלולים בני 2 נתיבים וכשלושה מחלפים ומהירות הנסיעה המותרת בו תעמוד על 110 קמ"ש (מה שבתקווה ישפר את עומסי התנועה).


שווי כספי 💲- עלות הקמתו מוערכת בשווי שבין מיליארד וחצי – 2 מילארד ש"ח (בשביל לסבר את האוזן מגה פרויקט מחלף להבים נאמד על מאות מיליונים בלבד).

 



יחודיות ואתגרים 🦄


כבר משלב ייזום הפרויקט הוא דרש עבודת תכנון מוקפדת ויסודית תוך התייחסות רגישה לשלל גורמים כמו נופי טבע, קרבה לשכונות מגורים והסדרי תנועה, כל אלו דרשו עזרה של יועצים מומחים.


גם עבודות הביצוע מורכבות ומאתגרות, בין היתר כוללות העתקת כבלי חשמל ושילובם בתוך התוואי, חציבת הדרך בתוך הרים, ביצוע קטעי מנהור ארוכים לצורך פגיעה מזערית בטבע, התמודדות עם קרקע ירושלמית "בעייתית" (המצריכה קידוחים, חפירות וכלונסאות בשיטות ייחודיות). כמו כן, עבודה שוטפת של פועלים ומהנדסים בתוך מנהרה לאורך שעות מרובות ועוד.




מה הצפי?🔮


אז מתי נוכל כבר לנסוע על כביש 16? על פי הצפי מועד סיום העבודות הינו נובמבר 2023, מה שעל פי קצת העבודות בשטח ניראה תאריך סביר לחניכת הכביש!  בהקשר זה חשוב לציין שמדובר במגה פרויקט תשתית לאומית שמבוצע על ידי חברה ישראלית ומקבל תשבוחות מקיר לקיר על עמידה בלוחות הזמנים במינימום עיכובים.