יום חמישי הגיע, ואנחנו ממשיכים לחשוף בפניכם את הא.נשים שמאחורי התפקידים המעניינים בענף הבנייה! והשבוע ב#פוסט_ריבייס💚 אנחנו שמים זרקור על אחד התפקידים המשמעותיים בחיי הפרויקט:
⚡⚡מנהלת תכנון פרויקטי תשתית!⚡⚡
ענבר, מנהלת תכנון בפרויקטי תשתית גדולים בחברת ניהול ופיקוח פרויקטים מובילה.
בוגרת הנדסת בנין מאונ' בן גוריון משנת 2008.
🏗️(רוצים להשתתף ולספר לנו על התפקיד הסופר מעניין שלכם בענף הבנייה ? מוזמנים לשלוח פנייה למייל שלנו – hr@rebase.co.il, בצירוף הכותרת "השתתפות בפרויקט יום בחיי")🏗️
1. כשבחרת ללמוד הנדסה אזרחית- לאיזה תפקיד שאפת להגיע? מה היה תפקיד החלומות מבחינתך?
כשסיימתי את הלימודים לא היה תפקיד מסוים שאליו כיוונתי והתחלתי את דרכי בענף בתפקיד ששילב גם עבודה שיווקית. ההתנסויות השונות, ההיכרות עם עולם הבניה והעוסקים בו גרמו לי לרצות להתנסות בניהול פרויקטים ולהתמקצע בהנדסה אזרחית.
2.מתי מתחיל יום העבודה שלך? ומהי שגרת הבוקר מרגע ההגעה לאתר/משרד?
יום עבודה רגיל אצלי מתחיל בסביבות השעה שמונה בבוקר. בדרך כלל כשאני מגיעה בבוקר אני מתחילה את היום במעבר על מיילים ועל משימות ששלחתי לעצמי לילה קודם או משימות שוטפות לטיפול. לאחר מכן היום ממשיך עם יצירת קשר עם קבלנים ובעלי מקצוע, יועצים וגורמי פנים וחוץ המעורבים בפרויקט שעליו אני עובדת.
3.מה החלק שאת הכי אוהבת ביום?
אין חלק ספציפי שאני יכולה לציין, בעצם הדבר שאני הכי אוהבת ביום העבודה שלי הוא שאף יום לא דומה ליום שלפניו, תמיד יש משהו שונה ואחר שדורש טיפול. יום העבודה דינאמי ומשתנה בהתאם ללו"ז, יום טיפוסי יכול להיות יום שלם במשרד או לחלופין בפגישות בשטח / משרדים חיצוניים.
4.ספרי בקצרה על הפרויקט שעובד עליו כיום?
כיום אני עוסקת בניהול תכנון מוקדם, לרבות חקר קרקע בפרויקט המטרו. חקר הקרקע מהווה שלב משמעותי בפרויקטים המשלבים עבודות תת קרקעיות (חפירות, מנהרות) ויוצר את בסיס התכנון המפורט של המינהור לרבות שיטת הביצוע והתימוך של האלמנטים התת"ק.
חוץ מחקר הקרקע, השאיפה בתכנון מוקדם הינה לבצע את רוב העבודות המקדימות הדרושות להשלמת תכנון מפורט מלא והכנת תיק מכרז לביצוע.
(מוזמנים לקרוא בהרחבה על פרויקט המטרו בבלוג שלנו - https://bit.ly/3lXQNty)
5.מה הדבר האחרון שאת עושה לפני שאת הולכת הביתה?
ניהול תכנון דורש סדר וארגון ברמה גבוהה, בכדי להקל עד כמה שניתן על עבודת אנשי הביצוע. כחלק מזה אני מקפידה בסיום כל יום "לנקות שולחן״, כלומר – לנהל מעקב ורישום של משימות היום השוטפות, אלה שטופלו ואלה שעדיין לא והכנה לקראת הלוז הקרוב.
6.מה המיתוס הכי נפוץ שאת שומעת/חושבת על התפקיד לפני שהתחלת?
הסטיגמה הנפוצה על תפקידי הנדסה אזרחית באופן כללי היא שמדובר בתפקיד גברי, אבל לדעתי האיכויות הנדרשות לניהול פרויקט אינן תלויות במגדר. הצלחת הפרויקט דורשת יכולות בין אישיות גבוהות וראייה כוללת לקידום התהליכים אצל גברים ונשים באופן שווה.
7.למה את ממליצה להגיע לתפקיד שלך?
אני ממליצה על תפקיד ניהול תכנון משום שהעבודה דינאמית מאוד וכוללת הכל מהכל: גם משרד, גם שטח, גם הנדסה וגם מנהלות. העבודה השוטפת מתבצעת בהרבה ממשקים, עם המון גורמים ואנשים ויוצרת סיפוק גדול כשהמטרות מושגות. שרשרת הפעולות והתהליכים לכל אורך הפרויקט, מהשלב הראשוני ועד המסירה מאתגרים ובעלי משמעות רבה.
8.מה הדברים שלקחת מהתפקיד שמשמעותיים בעינייך לקריירה בענף ההנדסה האזרחית?
כשמדברים על פרויקטי בנייה, ובטח כאלו בסדר גודל ענק כמו פרויקט המטרו, כל תפקיד במהלך חיי הפרויקט משמעותי וחשוב להמשך הפרויקט בצורה תקינה. לגבי ניהול תכנון ושלבי התכנון בכלל - ככל שהעבודות המקדימות לביצוע מנוהלות נכון הביצוע יותר קל, יעיל וחסכוני.